• Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning

Hoog Laag bed voor senioren slapen

Een hoog laag bed is een type bed dat (elektrisch) verstelbaar is in hoogte. Hierdoor is het gemakkelijker voor u om in en uit bed te stappen. Deze bedden worden ook wel gebruikt in zorginstellingen, maar kunnen juist ook thuis erg goed van pas komen voor mensen met een beperkte mobiliteit of een medische aandoening.

De meeste hoog laag bedden hebben een elektrische verstelling die wordt bediend met behulp van een afstandsbediening. Hiermee kan de hoogte van het bed worden aangepast, evenals de hoek van het hoofd- en voeteneinde. Sommige bedden hebben ook een knieknikfunctie, waardoor het onderste deel van het bed omhoog kan worden gebracht om de knieën te ondersteunen.

Voor senioren slapen is een goede nachtrust erg belangrijk.  We hebben daarvoor een ruime collectie speciaal voor senioren.

Neem gerust een kijkje in onze senioren slapen brochure. Ontdek hoe onze senioren slapen collectie u kan begeleiden naar optimaal slaapcomfort.

Senioren Brochure

Voorbeelden van functie voor hoog laag senioren bed

Hieronder ziet u een aantal functie's van een hoog laag senioren bed die belangrijk zijn voor veiligheid en comfort van een senior en eventuele (mantel)zorger.

 

Niek van Uniek Slapen showt hoog laag bed

Belangrijke aspecten voor een hoog laag bed

Een belangrijk kenmerk van een hoog laag bed is de maximale hoogte en laagte die het bed kan bereiken. De meeste bedden kunnen worden verhoogd tot een hoogte van ongeveer 80 cm en kunnen worden verlaagd tot een hoogte van ongeveer 40 cm. Dit zorgt ervoor dat het bed gemakkelijk toegankelijk is voor de mantelzorger, de zorgverlener of de senior zelf.

Hoog laag bedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van eenpersoonsbedden tot tweepersoonsbedden. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om ervoor te zorgen dat u comfortabel kan liggen en voldoende ruimte heeft om te bewegen.

Er zijn ook verschillende accessoires beschikbaar voor hoog laag bedden, zoals zijhekken en tilbeugels. Deze kunnen helpen bij het voorkomen van valpartijen en het ondersteunen van de senior bij het in- en uitstappen van het bed.

Zorg voor een goed en veilig slaapcomfort

Zorg voor een goed en veilig slaapcomfort

Al met al biedt een hoog laag bed veel voordelen voor mensen met beperkte mobiliteit of medische aandoeningen. Het verstelbare ontwerp maakt het gemakkelijker om in en uit bed te stappen, terwijl accessoires zoals zijhekken en tilbeugels extra ondersteuning bieden. Bij het kiezen van een hoog laag bed is het belangrijk om rekening te houden met de maximale hoogte en laagte, de maat en de beschikbare accessoires.

Meer senioren bedden en ledikanten met aanbiedingen en combi deals

Voor senioren slapen is een goede nachtrust erg belangrijk. Daarvoor zijn er verschillende bedden of ledikanten bij Uniek Slapen te koop. Graag adviseren wij u bij uw keuze voor een bed dat bij u past. Wij hebben een complete collectie en aantrekkelijke combi deals beschikbaar voor u op onze Senioren Slapen pagina. Kom gerust langs in een van onze beddenwinkels voor advies of maak een afspraak voor gratis advies bij u thuis.

Meer voor senioren

Onze winkels Onze winkels

Onze winkels

Laat u inspireren in één van onze beddenwinkels. Wij staan altijd voor u klaar.

Adressen

Gratis slaapadvies

Iedereen is uniek. Persoonlijk slaapadvies is nodig.

Omdat iedereen anders is gebouwd en anders slaapt, is het belangrijk dat u een goed matras kiest dat precies bij u past. Onze adviseurs staan voor u klaar en nemen graag alle tijd voor u!

Maak afspraak

Uniek Slapen staat altijd voor u klaar
Senioren brochure