• Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning

Senioren bed

Bij seniorenbedden hebben we het over hoog laag bedden die speciaal zijn ontworpen voor senioren met lichamelijke klachten of (lichte) beperkingen. Het is belangrijk dat een seniorenbed comfortabel, veilig en gemakkelijk te gebruiken is, omdat zij vaak te maken hebben met verschillende gezondheidsproblemen, zoals rugpijn, artritis en mobiliteitsproblemen. Deze leeftijdsgebonden problemen hebben in eerste instantie invloed op het slaapcomfort. We zullen wat dieper ingaan op de belangrijkste kenmerken van seniorenbedden en waar je op moet letten bij het kopen van een seniorenbed.

 

Belangrijkste kenmerken senioren bed

Er zijn veel kenmerken van belang als het gaat om senior slapen. Het is belangrijk om hier aandacht aan te geven omdat de aanscaf van een senioren bed meteen goed moet zijn. Daarnaast is het een investering die enerzijds een behoorlijke aanschafprijs heeft, maar belangrijker nog is het zorg-/veiligheidsaspect en slaapcomfort.

Juiste comfort Juiste comfort Juiste comfort
Juiste comfort Juiste comfort Juiste comfort
Juiste comfort Juiste comfort Juiste comfort
Juiste comfort Juiste comfort Juiste comfort

Juiste comfort

Een van de belangrijkste kenmerken van een seniorenbed is het comfortniveau. Het bed moet zacht genoeg zijn om comfortabel te voelen, maar niet te zacht dat het lichaam niet genoeg ondersteuning krijgt. Het is ook belangrijk dat het bed de juiste grootte heeft en het type matras past bij de omstandigheden. Senioren hebben vaak de neiging om meer te bewegen in bed, dus het is belangrijk dat het bed groot genoeg is om deze beweging (wisselen van slaaphouding – zij- of rugligging) mogelijk te maken zonder dat er te weinig ruimte is. Een goed matras dat de druk op het lichaam vermindert, kan ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Goede veiligheid Goede veiligheid Goede veiligheid
Goede veiligheid Goede veiligheid Goede veiligheid
Goede veiligheid Goede veiligheid Goede veiligheid

Goede veiligheid

Veiligheid is ook een belangrijk aspect van seniorenbedden. Het bed moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de oudere volwassene te dragen en niet te wiebelen of te kraken bij het in en uit bed stappen. Ook kan de ‘val-beveiliging’ (tegen het uit bed kunnen vallen) een goede aanvulling op het specifieke bed en de nachtrust zijn. De hoogte van het bed bepaalt juist de waarde van een seniorenbed. Een bed dat te laag is, kan het in en uit bed stappen bemoeilijken, terwijl een bed dat te hoog is, het risico op vallen vergroot. Het is daarom raadzaam om een bed te kiezen dat op de juiste hoogte (elektrisch) kan worden ingesteld voor de desbetreffende persoon.

Seniorenbedden van Uniek Slapen zijn gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Naast comfort en veiligheid is ook gebruiksgemak een belangrijk kenmerk van seniorenbedden. Onze seniorenbedden zijn voorzien van (elektrisch) verstelbare functies, zoals hoog-laag verstelling voor het makkelijk in-en uitstappen (zonder al te veel fysieke inspanning), een verstelbare rugleuning en voeteneinde, wat het gemakkelijker maakt om te lezen, tv te kijken of gewoon comfortabel te zitten.

 

Aankoop van een senioren bed

Aankoop van een senioren bed

Bij het kopen van een seniorenbed zijn er verschillende onderdelen waar u op moet letten. Het is belangrijk om de grootte van het bed en het type matras te overwegen om ervoor te zorgen dat het comfortabel is en past bij uw slaapbehoeften. Veiligheid en gebruiksgemak zijn ook belangrijke overwegingen bij het kiezen van uw seniorenbed. Het is verstandig om te investeren in een bed dat van goede kwaliteit is en lang meegaat. Daarvoor is de koop te belangrijk. Onze slaapspecialisten kunnen u adviseren voor de juiste keuze van een senioren bed.

Onze beddenwinkels Onze beddenwinkels

Onze beddenwinkels

Laat u inspireren in één van onze beddenwinkels. Wij staan altijd voor u klaar.

Adressen

Gratis slaapadvies

Iedereen is uniek. Persoonlijk slaapadvies is nodig.

Omdat iedereen anders is gebouwd en anders slaapt, is het belangrijk dat u een goed matras kiest dat precies bij u past. Onze adviseurs staan voor u klaar en nemen graag alle tijd voor u!

Maak afspraak

Uniek Slapen staat altijd voor u klaar

Deze website gebruikt (technische) cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op onze website.