• Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning Senioren bed voor het juiste comfort, veilige nachtrust en ultieme ondersteuning
    Normale prijs
    Normaal 3695,-

    Prijs
    Onze prijs v.a.
    2495

Senioren slapen

Bij seniorenbedden hebben we het onder andere over hoog laag bedden die speciaal zijn ontworpen voor senioren met lichamelijke klachten of (lichte) beperkingen. Het is belangrijk dat een seniorenbed comfortabel, veilig en gemakkelijk te gebruiken is, omdat zij vaak te maken hebben met verschillende gezondheidsproblemen, zoals rugpijn, artritis en mobiliteitsproblemen. Deze leeftijdsgebonden problemen hebben in eerste instantie invloed op het slaapcomfort. We zullen wat dieper ingaan op de belangrijkste kenmerken van seniorenbedden en waar je op moet letten bij het kopen van een seniorenbed.

Uw oude bed of matras(sen) nemen wij gratis retour bij aflevering van uw nieuwe bed of matras(sen).

Vraag gratis onze senioren brochure aan en lees rustig wat onze senioren slapen collectie voor u kan betekenen.

Senioren Brochure

Uniek Slapen heeft verschillende combi deals met senioren bedden voor u

Boxspring speciaal voor Senioren
Normale prijs
Normaal 1845,-

Prijs
Onze prijs v.a.
1295

Boxspring Senior Deluxe

De comfortabele pocketvering boxspring met 7-zone, koudschuim matras HR 3D foam en een robuuste uitstraling voor senioren. Dat is model Senior de Luxe van Uniek slapen. U kiest voor een boxspring met allure en een aangename uitstraling. Dit model wordt gekenmerkt door een Country style inclusief een mooi strak hoofdbord. Wordt geleverd met een luxe koudschuim Royal topper voor een Stevig slaapcomfort. Leverbaar in verschillende country kleuren.

Meer informatie

Hoog-laag bedden speciaal voor senioren
Normale prijs
Normaal 3695,-

Prijs
Onze prijs v.a.
2495

Hoog-laag bedden

Een hoog laag bed is een type bed dat (elektrisch) verstelbaar is in hoogte. Hierdoor is het gemakkelijker voor u om in en uit bed te stappen. Deze bedden worden ook wel gebruikt in zorginstellingen, maar kunnen juist ook thuis erg goed van pas komen voor mensen met een beperkte mobiliteit of een medische aandoening.

Meer informatie

Unieke Combi Deals voor senioren

Unieke Combi Deals voor senioren Unieke Combi Deals voor senioren

Niek van Uniek Slapen showt hoog laag bed

Unieke senioren lattenbodems

Belangrijkste kenmerken senioren bed

Er zijn veel kenmerken van belang als het gaat om senior slapen. Het is belangrijk om hier aandacht aan te geven omdat de aanschaf van een senioren bed meteen goed moet zijn. Daarnaast is het een investering die enerzijds een behoorlijke aanschafprijs heeft, maar belangrijker nog is het zorg-/veiligheidsaspect en slaapcomfort.

Kies het perfecte matras

Kies het perfecte matras

Het grote voordeel van een pocketvering matras is dat de pockets onafhankelijk van elkaar veren. Het effect is dat de ruggengraat horizontaal ligt voor optimale ondersteuning.

Slaapt u slecht of heeft u bij het wakker worden last van uw rug of stramme spieren? Dan bent u toe aan een matras dat bij u past. Wij adviseren u graag uw perfecte matras.

Gezond en optimaal slapen

Gezond en optimaal slapen

Juiste comfort

Een van de belangrijkste kenmerken van een seniorenbed is het comfortniveau. Het bed moet zacht genoeg zijn om comfortabel te voelen, maar niet te zacht dat het lichaam niet genoeg ondersteuning krijgt. Het is ook belangrijk dat het bed de juiste grootte heeft en het type matras past bij de omstandigheden. Senioren hebben vaak de neiging om meer te bewegen in bed, dus het is belangrijk dat het bed groot genoeg is om deze beweging (wisselen van slaaphouding – zij- of rugligging) mogelijk te maken zonder dat er te weinig ruimte is. Een goed matras dat de druk op het lichaam vermindert, kan ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Juiste comfort

Goede veiligheid

Veiligheid is ook een belangrijk aspect van seniorenbedden. Het bed moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de oudere volwassene te dragen en niet te wiebelen of te kraken bij het in en uit bed stappen. Ook kan de ‘val-beveiliging’ (tegen het uit bed kunnen vallen) een goede aanvulling op het specifieke bed en de nachtrust zijn. De hoogte van het bed bepaalt juist de waarde van een seniorenbed. Een bed dat te laag is, kan het in en uit bed stappen bemoeilijken, terwijl een bed dat te hoog is, het risico op vallen vergroot. Het is daarom raadzaam om een bed te kiezen dat op de juiste hoogte (elektrisch) kan worden ingesteld voor de desbetreffende persoon.

Goede veiligheid
Seniorenbedden van Uniek Slapen zijn gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Naast comfort en veiligheid is ook gebruiksgemak een belangrijk kenmerk van seniorenbedden. Onze seniorenbedden zijn voorzien van (elektrisch) verstelbare functies, zoals hoog-laag verstelling voor het makkelijk in-en uitstappen (zonder al te veel fysieke inspanning), een verstelbare rugleuning en voeteneinde, wat het gemakkelijker maakt om te lezen, tv te kijken of gewoon comfortabel te zitten.

 

Aankoop van een senioren bed

Aankoop van een senioren bed

Bij het kopen van een seniorenbed zijn er verschillende onderdelen waar u op moet letten. Het is belangrijk om de grootte van het bed en het type matras te overwegen om ervoor te zorgen dat het comfortabel is en past bij uw slaapbehoeften. Veiligheid en gebruiksgemak zijn ook belangrijke overwegingen bij het kiezen van uw seniorenbed. Het is verstandig om te investeren in een bed dat van goede kwaliteit is en lang meegaat. Daarvoor is de koop te belangrijk. Onze slaapspecialisten kunnen u adviseren voor de juiste keuze van een senioren bed.

Onze winkels Onze winkels

Onze winkels

Laat u inspireren in één van onze beddenwinkels. Wij staan altijd voor u klaar.

Adressen

Gratis slaapadvies

Iedereen is uniek. Persoonlijk slaapadvies is nodig.

Omdat iedereen anders is gebouwd en anders slaapt, is het belangrijk dat u een goed matras kiest dat precies bij u past. Onze adviseurs staan voor u klaar en nemen graag alle tijd voor u!

Maak afspraak

Uniek Slapen staat altijd voor u klaar
Senioren brochure

Deze website gebruikt (technische) cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op onze website.